Forskellige oplevelser fra Gislev Friskole

Nyheder

Det nye skoleår er skudt i gang!

 Så er vi i gang med det nye skoleår på Gislev Friskole og i Børnehuset Solstrålen. Vi har som vaneligt en masse aktiviteter på tapetet. Vi synger sange og arbejder med kunst og idræt i vores nærværende 3 Erasmus + projekter, vi fylder den kulturelle rygsæk, og vi har gang i masser af anden spændende undervisning og aktiviteter for store og små. 

Vi fortsætter den gode udvikling og har stadig fokus på den gode trivsel for alle, tryghed og fællesskab. 

Hele skolens og institutionens personale arbejde i år endnu mere målrette med ICDP, som fælles ramme for den gode trivsel og tryghed for alle. Ligesom vi i år prioriterer udvilingen af IT og internationalt arbejde. 

Kh Maja Kvist, Instittutions- og skoleleder

Skoleåret 2018/ 2019

21740024 1713445945346454 8116988062298742127 nProjektmøde i Danmark med Erasmus+ projektet "Square Eyed Students". Her er repræsentanter fra alle 5 medvirkende lande (partnerskoler) på besøg hos Borgmester Christian Thygesen til en god snak, om projektets formål og strukturer i det danske samfund. 

Årets internationale projekter

Også i år har vi med internationale projekter. Vi har afsluttet vores Erasmus+ projekt : "Coloured by the sun - united by the sea" og været så heldige at få projetet "HEY"

HEY står for "Healthy European Youth" og handler om, at lære eleverne at få sunde levevaner med sportsaktiviteter og mad af sunde råvarer. Med i projektet er også skoler fra Ungarn, Italien, Spanien og Tyrkiet. 

I januar rejser et hold elever med to lærere til Spanien i projektet.

I vores projekt for primært 9. klasse; "Square Eyed Students", skal eleverne arbejde med at kombinere deres virtuelle verden med den virkelige. De skal arbejde med kunstprojekter, udeliv og musik og lære noget om computerprogrammering med skoler fra Kroatien, Tyrkiet, Ungarn og Estland. Vi har elever, der i november rejser til Estland for at bl.a. at arbejde med vores projektsang "Get of your addiction" og Streetart. I Maj rejser et hold til Ungarn i projektet for at arbejde med computerprogrammering og sport. Projektet byder også på en fælles skoledag UDEN skærm på alle projektskolerne. 

Sidst men ikke mindst har vi projektet "I Am We", som er projekt om medborgerskab og kulturforståelse. Projektet er et samarbjede mellem landene Italien, Grækenland, Polen, Rumænien og os. Projektet er åbent for elever fra 4.-9. klasse, der har valgt IU som tilvalgsfag. De får, udover at arbejde med opgaver og emner relateret til projektet, også får mulighed for at søge om, at komme til ét af samarbejdslandende.

Vi er meget taknemlige over igennem projekter som disse både at kunne drage nytte af lærere i hele Europas viden og at få lov at vise andre skoler, hvad vi har at byde på. 

 I den sammenhæng udbyder vi faget "Internationalt Udsyn" 2 timer ugentligt som tilvalgsfag, hvor eleverne kan arbejde med den internationale dimention med rigtige mennesker i den anden ende af opgavene. Dette giver bla. en exeptionel mulighed for ikke alene at forstå mere om vores rolle i en større verden end vores umiddelbare, men også at se mening i sprogtilegnelse for den enkelte elev. 

 

Besøg også vores Facebook side for flere nyheder:
https://www.facebook.com/Gislev-Friskole-613324022017257/?fref=ts 

 Tryghed og verdensudsyn

Vores værdigrundlag Tryghed, Trivsel og Fællesskab gennemsyrer alt, hvad vi gør. Små klassestørrelser, en høj faglighed og et meget tæt forældresamarbejde gør vores skole til et trygt sted at udvikle sit læringspotentiale. Et godt ståsted er altafgørende for demokratisk dannelse. På det grundlag ser vi ud i verden bla. har 6.- 9. klasse 2 gange om ugen "Morgennyheder", hvor de følger med i verdens gang omkring os, ser og tager stilling til mediernes nyhedsstrøm. 

 

Vi er nu certificeret:

”Du kan redde liv”-skole.
Læs mere her:
https://www.trygfonden.dk/vi-stoetter/vores-projekter/du-kan-redde-liv


En ældre nyhed - men en god nyhed :)

Gislev Friskole i TV Fyn

http://www.tv2fyn.dk/nyheder/20-11-2015/1930/gode-nyheder-til-friskolerne?v=0_n78fatnl 

  

 Gislev Friskole oktober 2014

 

 

 

Gislev Friskole set fra luften...

Luftfoto

 Tryk på billedet, for at se det i stor størrelse.

 

Opslagstavle

 

Gislev-Friskole---Post-It---Ugen-der-gik1