Forskellige oplevelser fra Gislev Friskole

Nyheder

Sommerferien står for døren

Gislev Friskole og Børnehuset Solstrålen lukker ned efter et godt skoleår med mange, spændende aktiviteter. Vi har helt lukket i uge 29 og 30, men ellers vil der være personale på skolen og i børnehuset.

Skolen starter igen mandag den 13. august kl. 17.00 med fællesspisning for alle familier, traditionen tro. Den 14. august starter børnehaveklassen kl. 8.00- 12.00 og 1.- 9. klasse har almindelig skema.

Vi glæder os til at se alle søde børn veludhvilede og gennemafslappede efter sommer :-)

God sommerferie til alle

 

Kh Maja Kvist, Instittutions- og skoleleder

Skoleåret 2017/ 2018

Så er vi godt begyndt på skoleåret 2017/ 2018. I år har vi en masse spændende ting på paletten.

 Vi har elevindragelsesprojekt i 4./5. klasse, hvor organisationen "Danske Skoleelever" kommer og underviser eleverne i elevindragelse i undervisingen. Desuden er vi med i et forskningsprojekt om fodbold, socialtræning og kognitiv udvikling i samarbjede med universitetet og FIFA. Det er også 4./5. klasse, der er så heldige at være med i "FIFA11 For Health", som projektet hedder. 

21740024 1713445945346454 8116988062298742127 nProjektmøde i Danmark med Erasmus+ projektet "Square Eyed Students". Her er repræsentanter fra alle 5 medvirkende lande (partnerskoler) på besøg hos Borgmester Christian Thygesen til en god snak, om projektets formål og strukturer i det danske samfund. 

Årets internationale projekter

Også i år er vi med i nogle internationale projekter. Vi går ind i det sidste år med Erasmus+ projektet : "Coloured by the sun - united by the sea", hvor vi arbjeder sammen med skoler i Rumænien, Litauen, Madeira (Portugal) og Guadeloupe (Fransk Caribien). Årets aktiviteter byder bla. på en tur for vores 6.klasse til Madeira, hvor de skal arbejde med mosaikker.  

I vores nye projekt for 8./9. klasse "Square Eyed Students", skal eleverne arbejde med at kombinere deres virtuelle verden med den virkelige. De skal arbejde med kunstprojekter, udeliv og musik og lære noget om computerprogrammering med skoler fra Kroatien, Tyrkiet, Ungarn og Estland. Projektet er 2 -årigt og betyder bla. at alle elever fra 8. og 9. klasse kommer afsted til undervising i et andet europæisk land. 

Sidst men ikke mindst har vi fået projektet "I Am We", som er projekt om medborgerskab og kulturforståelse. Projektet er et samarbjede mellem landene Italien, Grækenland, Polen, Rumænien og os. Projektet er åbent for elever fra 4.-9. klasse, der har valgt IU som tilvalgsfag. De får, udover at arbejde med opgaver og emner relateret til projektet, også får mulighed for at søge om, at komme til ét af samarbejdslandende.

Vi er meget taknemlige over igennem projekter som disse både at kunne drage nytte af lærere i hele Europas viden og at få lov at vise andre skoler, hvad vi har at byde på. 

 I den sammenhæng udbyder vi faget "Internationalt Udsyn" 2 timer ugentligt som tilvalgsfag, hvor eleverne kan arbejde med den internationale dimention med rigtige mennesker i den anden ende af opgavene. Dette giver bla. en exeptionel mulighed for ikke alene at forstå mere om vores rolle i en større verden end vores umiddelbare, men også at se mening i sprogtilegnelse for den enkelte elev. 

 Moedekalender2017 2018

 

Besøg også vores Facebook side for flere nyheder:
https://www.facebook.com/Gislev-Friskole-613324022017257/?fref=ts 

 Tryghed og verdensudsyn

Vores værdigrundlag Tryghed, Trivsel og Fællesskab gennemsyrer alt, hvad vi gør. Små klassestørrelser, en høj faglighed og et meget tæt forældresamarbejde gør vores skole til et trygt sted at udvikle sit læringspotentiale. Et godt ståsted er altafgørende for demokratisk dannelse. På det grundlag ser vi ud i verden bla. har 6.- 9. klasse 2 gange om ugen "Morgennyheder", hvor de følger med i verdens gang omkring os, ser og tager stilling til mediernes nyhedsstrøm. 

 

Vi er nu certificeret:

”Du kan redde liv”-skole.
Læs mere her:
https://www.trygfonden.dk/vi-stoetter/vores-projekter/du-kan-redde-liv


En ældre nyhed - men en god nyhed :)

Gislev Friskole i TV Fyn

http://www.tv2fyn.dk/nyheder/20-11-2015/1930/gode-nyheder-til-friskolerne?v=0_n78fatnl 

  

 Gislev Friskole oktober 2014

 

 

 

Gislev Friskole set fra luften...

Luftfoto

 Tryk på billedet, for at se det i stor størrelse.

 

Opslagstavle

 

Gislev-Friskole---Post-It---Ugen-der-gik1