skiltboern

På Gislev Friskole går der 107 børn fra børnehaveklassen til 9. klasse.

Børnehuset Solstrålen er en del friskolen og har både børnehave med 38 børn og vuggestue med 7 børn.

Gislev Friskole er oprettet i 1872 ud fra Grundtvig-Koldske skoletanker. Oplysning, der fører til selvstændig tænkning og medrivende fortællinger, der løfter fællesskabet og interessen i hinanden som mennesker, synes vi, er en fantastisk måde at gøre næste generation klar til at være demokratiske medborgere på.

Skolen bæres i øvrigt på principper om tillid og dialog. Og vores værdier, som gennemsyrer alt, vi laver er tryghed, trivsel og fællesskab.

Hos os lærer børn, at det er vigtigt at have byde ind i fællesskaber, have tillid til andre og tale om tingene, så alle kan føle sig trygge og dermed trives.

Det er det altafgørende fundamentet for gode læreprocesser.

Vi dyrker fællesskabet. Udover en fantastisk forældreopbakning til skolen og en givende fællesskab for børn såvel som voksne, gør vi også meget ud af at prioritere og opelske fællesskabsfølelsen i dagligdagen.
Hver dag samles hele skolen til fælles morgensang i musiklokalet. Vi synger sammen, lytter sammen og fremlægger projekter o.lig. for hinanden ved disse daglige seancer.

Vi har hver morgen et fordybelsesbånd for hele skolen, hvor børnene lærer at fordybe sig og får trænet bl.a. læsning.

Gislev Friskole er en fri grundskole. Derfor tilrettelægger vi undervisningen en anderledes end folkeskolen gør det.

Vi har fx filosofi og film og medier som valgfag og lægger stor vægt på musik, teater og kreativitet i det hele taget.

Vores fornemmeste mål er at understøtte den frie tanke og den kreative tænkning, at se det enkelte- og det hele menneske.

Fra vores meget trygge rammer, tør vi se ud i verden og har en stærk international profil. Vi samarbejder med andre skoler over hele verden og invitere gerne verden indenfor på så mange måder, vi overhovedet kan finde på.

Vi synes, det er et vigtigt element i den demokratiske opdragelse at vide noget om og have lært at gebærde sig i verden. Sporgundervisningen bliver også et særligt meningsfuld for børnene, når de mærker, de har brug for at kunne kommunikere med resten af verden - og det bliver nok ikke mindre relevant i fremtiden!

Vi værner om naturen og lærer børnene at færdes i og have respekt for vores natur. Hver uge har vi skemalagt udeskole for de mindste og de store kan vælge at have ekstra fokus på naturfag.

I det hele taget er al personale på skolen meget nærværende, og der hersker en rigtig god stemning på skolen - et fællesskab hvor der er plads til både forskellighed og begejstring!

Karaktergennemsnit ved afgangsprøverne skoleåret 2015/2016:

Maja Kvist. Skoleleder