Ugen der gik - Uge 43

logo

Ugens oplevelser

Så blev den første uge efter ferien afsluttet. Vi har i dag fredag hørt om turen til Belgien og set billeder. Det her helt tydeligt, at elever og lærere har haft en stor oplevelse og er mange gode minder rigere. Børnehaveklassen har i dag fredag skåret flotte, flotte græskarlygter og fik sørme også Karlsen på besøg for første gang! Det er en stor ting i en børnehaveklasses liv.

 

I dette nyhedsbrev vedhæftes dagbogsindslag fra eleverne samt billeder fra turen til Torhaut i Belgien. 

 

 

Elevernes dagbog fra turen til Belgien 2013:

Tirsdag, den 8. oktober, 2013 - Første dag i Belgien.

 

Tirsdag kom vi dertil. Det var en meget lang rejse både på flyet og i togene. Vi mødtes på deres skole. Vi ventede 20 minutter på at de kom. Så fik vi ellers lige snakket lidt inden vi kom hjem til dem. Der hvor jeg boede, var de meget flinke og rigtige søde. De bor i et meget luksus-hus, men det er under renovering.

 

Frederik Krog, 7. klasse, Gislev Friskole

 

Onsdag, den 9. oktober, 2013 – Anden dag i Belgien.

 

I dag startede vi dagen med morgenmad.

 

Jeg fik cornflakes med lunken mælk på, som jeg ikke kunne lide, men jeg spiste det alligevel.

 

Vi skulle i skole 9:20, i skolen startede vi med officiel velkomst.

 

Efter det gik vi udenfor og tog nogen billeder af os alle sammen og så præsenterede vi vores skole for de andre elever.

 

kl. 12:15 fik vi fri.

 

Jeg boede hos Jasmine. Vi tog til en by der hedder Osstende, som er en stor by ude ved vandet. Vi gik i en lang, bred gågade som endte ude ved stranden. Der er mange høje smukke bygninger i byen som vi så.

 

Efter vi havde shoppet, tog vi hjem og spiste aftensmad og så en film.

 

Nathja Mol, 8. klasse, Gislev Friskole

 

Torsdag, den 10. oktober, 2013 - Tredje dag i Belgien.

 

Dagen i dag har været rigtig lang. Vi stod op kl. 06:00 og vi fik først fri kl. 17:oo som er et normalt skema for dem i Belgien. Vi tog bussen kl. 07:40 og ankom på skolen kl. 8. Da vi ankom, fik vi nogle Ipod som vi skulle lære at kende. Bagefter skulle vi tage toget til Brügge. Der vi ankom til Brügge fik vi et kort, også skulle vi gå en rute. Det var et lortevejr. Det regnede og regnede, så vi blev helt våde og kolde. Der var nogle forskellige poster som vi skulle stoppe ved og tage et billede og lære noget om stedet. Vi afsluttede det med en is og juice. Vi tog hjem igen med toget og fik fri. Amy og jeg skulle vente på bussen (hjem til Amy) i en hel time + det var helt vildt koldt. Der vi kom hjem hængte vi vores tøj på en stol så det kunne tørre. Vi fik aftensmad og gik i et dejligt varmt bad. Kl. 21 var vi allerede dødtrætte.   

 

Ditte Høgh, 8. klasse, Gislev Friskole

 

Fredag, den 11. oktober, 2013 - Fjerde dag i Belgien.

 

Det er fredag i dag, og vi har lavet et Comenius hjørne på skolen i Torhaut. Vi har været på nogle forskellige workshops, der var dans, mad, arbejde med ler. Jeg var på madholdet, hvor vi lavede mad fra alle landene. Men det var en fejl at jeg var på madholdet, da jeg skulle have været på danseholdet i stedet for. Resten af dagen skulle vi på tur i hestevogn og så var der en overraskelse. Det var en belgisk vaffel og varm kakao. Der skulle være bbq på skolen efter skole så Annelaure og jeg skulle blive på skolen og gøre os klar men det gjorde ikke så meget da mange af de andre elever skulle være der og gøre sig klar med os. Maden smagte rigtig godt. Bagefter var der diskotek, det var virkelig sjovt, men til sidst blev jeg også træt. Vi tog hjem ca. 23: 45. Jeg var meget træt så jeg gik i seng med det samme: Jeg tror at alle var trætte, men glædede sig til at komme hjem og se vores familier igen.  

 

Julie Bæk, 8.klasse Gislev Friskole

 

Lørdag den 12.oktober, sidste dag i Belgien:

 

Den dag vi skulle hjem, begyndte næsten alle pigerne fra vores klasse og Belgien at græde, fordi vi skulle hjem.
Det har været en fantastisk tur og uforglemmelig!
Vil aldrig glemme alle de mennesker der var med og vil altid savne dem!

 

Mikkel Nielsen, 7.klasse, Gislev Friskole

    

Afgang fra Nyborg station - spændte elever og lærere                 Selv efter kun få dage sammen, så er afskeden svær...

 

    

Danseopvisning af de belgiske elever                                       Den belgiske skoleleder byder alle velkomne

 

Fotografering mandag, den 11. november 2013

Mandag den 11. november kommer Stjernefoto og fotograferer elever, klasser og lærere. Planen er, at lærerne bliver fotograferet som den allerførste gruppe. Derefter fotograferes 8.-9. klasse (de skal nemlig på tur den mandag). Ca. 9.15-9.30 tages alle søskendebilleder før resten af skolen fotograferes. Mette koordinerer den nærmere rækkefølge. Solstrålen skal fotograferes om tirsdagen, men evt. søskende til skolebørn fotograferes om mandagen!!! I denne uge har eleverne fået udleveret foto-bestillingssedler. Denne skal udfyldes og afleveres til klasselæreren SENEST torsdag den 7. november. Sedlerne får børnene i hånden mandag morgen, INDEN de skal fotograferes.

 

Nye ugeblade til krea-undervisning efterlyses

Vi modtager gerne "friske" ugeblade til undervisningen. Den stak vi har liggende nu trænger til en udskiftning. Afleveres til Mette eller Katrine. På forhånd tak!

 

Mød kandidater til byrådet i Faaborg-Midtfyn Kommune i dit lokalområde!

Samfundsfagslærerne på Trunderup - og Gislev Friskole afholder et politisk debatmøde tirsdag den 5.november kl.9.-10.00 på Trunderup Friskole. Vi inviterer politikere fra Venstre, SF, Socialdemokratiet, Konservative og Radikale Venstre.  

Hver politiker får en kort taletid på 5 minutter, hvorefter der vil blive stillet spørgsmål.  

Traditionen tro inviterer de omkringliggende friskoler i området politikerne til et valgmøde. Ved sidste Folketingsvalg deltog Anette Vilhelmsen i et debatmøde på Gislev Friskole med andre partier. Ved dette møde deltog omkring 100 unge fra 8./9.klasser og borgere fra Gislev og omegn. 

Vi håber så mange som muligt, interesserede borgere og eleverne fra alle de omkringliggende friskoler og Tingagerskolen i Ringe vil deltage. 

Til mødet har vi bedt politikerne om at give en kort begrundelse, hvad der fik dem til at blive aktiv i politik?

Desuden har vi spurgt efter en rød tråd. Hvordan ideologi og byrådspolitik hænger sammen?

Hvordan kan man se konservativ, socialistisk, socialdemokratisk, radikal, liberal politik afspejle sig i nogle af de beslutninger de har truffet?

Nogle af de spørgsmål, som vores elever vil tage udgangspunkt er:

* tilbud til de unge lokalt som ungdomsskolen i Ringe

* infrastrukturen med busser

* uddannelses- og arbejdsmuligheder i lokalområdet efter 9.klasse

* politikernes syn på friskoler

* lukning af folkeskoler i området

 

Vel mødt!

De bedste hilsener

Steen Melchiorsen fra Trunderup Friskole og Peter Spangtoft Marxen fra Gislev Friskole

 

Til alle skoler i Faaborg-Midtfyn Kommune

En refleks sikrer jeres børn i trafikken. Vintertid er reflekstid, og med den glimtende refleks kan du mindske risikoen for at blive påkørt.

 

Derfor håber vi, at alle forældre vil sørge for, at deres børn har en form for reflekser/lygter på deres tøj/taske m.m.
Mange gange er det næsten umuligt for trafikanterne at se skolebørn - uden refleks - når de går langs vejen til busstoppestederne eller venter på bussen.

 

En bilist, som kører med nærlys med 50 km/t, har otte sekunder mere til at opdage en fodgænger, der bruger refleks end en fodgænger uden refleks. (Rapport fra det Transportøkonomiske Institut i Norge).

 

Reflekser gør dig synlig på 140 meters afstand, selvom bilen kun har nærlyset tændt (400 meter med fjernlys). Uden refleks bliver du først synlig på 25-30 meters afstand. (Rapport fra det Transportøkonomiske Institut i Norge)

 

Gadebelysning er med til at skabe falsk tryghed. Mange tror, at det ikke er nødvendigt med reflekser, når der er mange gadelygter. Det er ikke rigtigt. Selvom du ser bilen, er det ikke sikkert, at bilisten ser dig. Brug derfor altid reflekser i mørket og placer dem på den bevægelige dele såsom arme og ben, så det er nemt at identificere dig som et levende objekt. (Trygg Trafikk).

 

Sådan bruger du en refleks:

 

• Refleksen skal hænge i en snor, så den bevæger sig, når du færdes i trafikken.
• Refleksen bør sidde lavt, så billygterne rammer den.
• Sæt en refleks på begge sider af overtøjet, så du kan ses både forfra og bagfra.
• Sørg for at have en refleks på både overtøjet og på rygsækken/skoletasken.
• Skift refleksen jævnligt – effekten kan aftage og båndreflekser, der sidder fast på tøjet, bliver slidt i vask.

 

Julebasar 30. november 2013

Vi er begyndt på forberedelserne til årets julebasar. Vi mangler gran til granværkstedet og dekorationsfolket. Kender I en, som vil donere gran til dekorationer og adventskranse, så giv venligst Anette besked hurtigst muligt. På forhånd tak for hjælpen!

 

Spil dansk/spis dansk dag torsdag den 31. oktober 2013

Vedhæftet i mailen er indbydelse til spil dansk/spis dansk dagen! Som sidste år er det muligt at komme på skolen og høre lokale bands og spise dejlig mad! I sidste uges nyhedsbrev var invitationen vedhæftet mailen og eleverne har fået udleveret en papirudgave af indbydelsen i denne uge.

 

Pinsefest lørdag d. 7. juni 2014

Lørdag den 7, juni 2014 arrangerer Gislev Friskole årets pinsefest. Vi er i fuld gang med planlægningen. Musikken er på plads. Der er folk til at lave maden... Sæt kryds i kalenderen og så håber vi du siger ja til at hjælpe med praktiske opgaver, når vi beder om hjælp!

 

Støt klubbens ansøgning i Gislev Brugs

Vi har stadig brug for DIN hjælp!

I den næste periode kan I, når I handler i Gislev Brugs tage røde mønter. Disse mønter kan smides i en af 3 rum ovre ved pakkebordet. I det midterste rum har SFO´en ved Gislev Friskole søgt om et ATV-lignende køretøj. Vi håber I vil sørge for, at det er vores ansøgning, der får støtte fra Gislev Brugs. TAK

 

  Ugen der kommer – uge 45

Vikardækning i uge 45

Anette skal mandag opereres i den ene hånd, og derfor er hun sygemeldt i hele uge 45. Kamilla er vikar for Anette fra tirsdag-fredag. Hun tager dermed alle Anettes timer. 

 

 Husk nyhedsbrevet ikke altid udkommer – men hvis der kommer et nyheds-brev, så kommer det i løbet af weekenden. Har du fået ny mailadresse, så send straks en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så vi kan rette din mailadresse!

God weekend til jer alle…  

Gislev Friskole

Vedhæftede filer: